Ledd

Artrose (slitasjegikt) kan oppstå i alle aldre, men er vanligst i andre halvdel av livet. Det er flere årsaker til utvikling av artrose, slik som skader, overvekt, aldring og infeksjon. Symptomene skyldes redusert tykkelse på brusken i leddene. Over tid kan brusken bli helt borte og ben gnisser mot ben inne i leddet. Det fører til smerter, stivhet og hevelse. Graden av plager strekker seg fra det helt beskjedne til invalidiserende smerter. Det vil også være en grad av inflammasjon i et slikt ledd.

 

Regenerative behandling med iPRF og ADSC

Iprf stamcelle behandling av ledd egner seg best hos pasienter med mild til moderat artrose, og derfor vil tidlig diagnostikk og behandling være fordelaktig. Dette vil kunne begrense eller forsinke utviklingen av mer alvorlig artrose. Behandling av artrose innbefatter alt fra smertelindrende medikamenter, reduksjon av vekt og fysioterapi til proteser og avstivning. Kortisonsprøyter gir forbigående lindring og virker betennelsesdempende, men har ingen oppbyggende evne. Gjentatte injeksjoner virker heller nedbrytende på brusken. Hyaluronsyre har også vært brukt, men det har ingen regenererende effekt på det allerede skadede vevet. Flere undersøkelser har påvist betydelig forbedring, (50 – 90% smerte fri), etter behandlinger med iPRF.

Den siste nytt og mest effektiv stamcelle basert behandling for ledd med mer avansert artose er ADSC, dvs. «Adipose Derived Stem Cells». Dette er en behandling hvor vi bruker en høy konsentrering av Stamceller, som vi høster i fettvev fra pasientens mageområde. En enkel behandling som gir betydelig forbedring av smerte og bevegelighet.

Se våre priser

Regenerative iPRF behandling

Behandlingen PRP (Platelet Rich Plasma) ble utviklet for ca 10 år siden. Fordelen er at det er betennelsesdempende, men også at den stimulerer cellene til å reparere ødelagt vev og å danne nytt vev (regenerativ). Denne teknikken har blitt videreutviklet, og nå bruker vi iPRF i behandling av ødelagte ledd (Les mer om iPRF her), som med sin høyeste konsentrasjon av stamceller og regenerative vekstfaktorer, og dermed mer langvarig effekt.

Normalt vil det være behov for 4-6 behandlinger med ca 2 ukers mellomrom. Etter hver behandling kan du leve som normalt. Du kan føle litt lett ømhet noen timer etter behandlingen.
Vi tilbyr foreløpig iPRF-behandling mot følgende plager:
Artrose: Skulder, kne, hofte og ankel. Mindre ledd på forespørsel.
Sener: Smerter og betennelse i akilles, skulder (slimpose), tennis albue, jumpers knee, m.m.

Regenerative ADSC behandling

Når denne vektbærende knokkelen blir berørt av leddsykdom og slitasje minsker det helt klart livskvalitet og fysiske funksjoner man bruker i hverdagen. Bruken av ADSC har vist seg både å redusere smerter og regenerere leddbruskskader. Det vil si at det faktisk dannes nytt og frisk vev fra stamcellene som er høstet ut av fettvevet til pasienten. ADSC blir hentet fra nedre mageregion ved fettsuging. Fettvevet inneholder høy konsentrasjon av stamceller som har de ønskede, regenerative egenskapene. Vitenskapelige studier har vist at denne behandlingen er en enkel, effektiv behandling for artrose i ledd.

Vennligst ser vårt bibliografi for helse personell under «Konsept» En behandling med ADSC gir betydelig reduksjon i ledd smerte. Regenerative er derfor veldig stolt over å kunne tilby denne innovative og effektive behandlingen til våre pasienter. Les vår blogg om ADSC for å lære litt mer om selve prosedyren.

Diagnostikk

Vi stiller diagnosen ved hjelp av vanlig klinisk undersøkelse, samt røntgen eller MR-bilder. Det anbefales at dette er tatt i forkant av undersøkelsen, slik at vi kan stille en korrekt diagnose med det samme. I mange tilfeller vil det være tilstrekkelig med en beskrivelse fra røntgenlege hvor det fremkommer hva som er galt. I tvilstilfeller vil det være nyttig å ha bildene med seg på en CD. Hvis relevante bilder ikke foreligger, kan vi være behjelpelige med henvisning til relevant undersøkelse ved sykehus eller privat røntgeninstitutt.