E
R
X
O
T
T
EXORT

Høyere viker og tynnere hår?

Høyere viker og tynnere hår?

Alt du trenger å vite om REGENERATIVE iPRF-behandling mot hårtap!

Mange fotball- og baseballspillere har brukt blodbehandlingen Injectable Rich Fibrin Therapy (iPRP). Ja, til og med golfspilleren Tiger Woods har gjort denne behandlingen som vi her på Regenerative tilbyr. PRP (blodplaterik plasma) er den mest kjente varianten av blodbehandling. iPRF og PRP har noen grunnleggende likheter, men det er noen viktige forskjeller som gjør iPRF overlegen for gjenoppretting av hårtap.

Begge prosedyrene krever at det gis blodprøve. Blodet blir så sentrifugert i en FDA-godkjent sentrifuge, noe som fører til at blodet separerer seg. Noen tyngre celler, stamceller og hvite blodlegemer samler seg nederst i testrøret, mens blodplater og plasma som inneholder aktive vekstfaktorer legger seg i den øvre delen. Det er trombocyttene og plasmafraksjonen som legger seg øverst i testglasset som injiseres i områder med tynt hår, med en drøy centimeters mellomrom.

 

Slik fremstilles iPRF
For å skape iPRF blir blodet forsiktig sentrifugert ved en spesifikk lengde og en hastighet som er lavere enn ved fremstilling av PRP. Det gjør at blodet ikke skiller så mye slik at noen av de hvite blodlegemene forblir i blodplate-/ vekstfaktorlaget. Forskning viser at dette er ekstra gunstig, og gir en langt bedre effekt. Dessuten vil den lavere hastigheten gi mindre traumer til de enkelte cellene som er involvert.

En annen forskjell på PRP og iPRF er den endelige konsentrasjonen av blodplater. PRP har 2 til 5 ganger større konsentrasjon av blodplater enn det som er normalt i blod. iPRF inneholder omtrent 10 ganger høyere konsentrasjon av blodplater, sammenlignet med normalt blod. Sistnevnte er derfor mye mer effektivt.

iPRF inneholder heller ikke noen tilsetningsstoffer. I fremstillingen av PRP må det brukes et antikoagulerende middel. Unngåelsen av antikoagulant gjør det mulig for blodet å danne fibrin i et tidlig stadium av koagulasjonsdannelsen. Dette skaper en svampliknende fibrinmatrise som aktiverer blodplater. Det fungerer som stillas til vekstfaktorer og stamceller i området de injiseres i slik at de ikke sprer seg, noe som kan skje med PRP.

Ved Regenerative bruker vi iPRF for gjenoppbygging av hår.

Hvis du opplever håravfall, er du i utgangspunktet en god kandidat for behandling med iPRF. Vekstfaktorene, hvite blodlegemer, stamceller og blodplater i iPRF fungerer imidlertid best på såkalt sovende hårfollikler. Disse hårsekkene er fortsatt sunne og i stand til å vokse hår, men de bruker mer og mer tid i sovende fase. Det er derfor iPRF hår ​restaurering fungerer best når pasienten oppdager hårtap på et tidlig stadium. Klinisk er dette kjent som androgen alopecia.
PRF fungerer bra for både menn og kvinner, spesielt i de tidlige stadiene av hårtap. Det er også effektivt for kvinner med traksjon alopecia, det vil si når håret blir uttynnet på grunn av frisyrer og ekstrem hårstyling. Det er også en god prosedyre for menn og kvinner som ikke ønsker å ty til medisiner for hårtap.

 

Når kan du forvente hårvekst?
Målet er tosidig. Først må vi stanse syklusen der hårsekkene går over i en hvilende fase. For det andre må disse folliklene gis vekstfaktorer, stamceller og blodplater slik at de vekkes opp til å gå tilbake tilvekstfasen.

Du ser først en reduksjon i håravfall og uttynning av håret. Så tidlig som 2 måneder etter behandling kan du se at håret begynner å gro. Men det tar vanligvis 6-9 måneder, ja opp til et år etter behandling før den store forandringen synes. Noen vil treng flere behandlinger for for å oppnå ønskede resultater.

iPRF-terapi er et allsidig verktøy for behandling av hårtap for en rekke årsaker, inkludert, mannlig og kvinnelig hårtap samt Alopecia Areata.

 

Forberedelser til behandling med iPRF
Slutt eventuelt med antiinflammatoriske medisiner og visse kosttilskudd som kan føre til blødning og blåmerker.
Sørg for å drikke rikelig mengder med væske de tre dagene før behandlingen med iPRF.

 

Etterbehandling
Hodebunnen din vil være litt rosa eller rød i behandlingsområdene i flere timer etter regenerativ iPRF-hårbehandling. Du kan bruke pakker med is på hodebunnen for å kjøle ned og lindre sårhet. Du kan også bruke vanlige, smertestillende medisiner hvis du føler ubehag med sårhet.

Les om Hårbehandling, en rapport fra tre pasienter. Les pdf-dokumentet, klikk her

Comments are closed.

Har du spørsmål om vår stamcellebehandling?  Send til Messenger