E
R
X
O
T
T
EXORT

Enkle behandlinger med vekstfaktorer og stamceller

Artrose (slitasjegikt) kan oppstå i alle aldre, men er vanligst i andre halvdel av livet. Det er flere årsaker til utvikling av artrose, slik som skader, overvekt, aldring og infeksjon. Symptomene skyldes redusert tykkelse på brusken i leddene. Over tid kan brusken bli helt borte og ben gnisser mot ben inne i leddet. Det fører til smerter, stivhet og hevelse. Graden av plager strekker seg fra det helt beskjedne til invalidiserende smerter. Det vil også være en grad av inflammasjon i et slikt ledd. Behandling av artrose innbefatter alt fra smertelindrende medikamenter, reduksjon av vekt og fysioterapi til proteser og avstivning. Kortisonsprøyter gir forbigående lindring og virker betennelsesdempende, men har ingen oppbyggende evne. Gjentatte injeksjoner virker heller nedbrytende på brusken. Hyaluronsyre har også vært brukt, men det har ingen regenererende effekt på det allerede skadede vevet.

Behandlinger for ledd- og senesmerter ved Regenerative tar sikte på å forbedre funksjonen, redusere smerte og regenerere berørte ledd. De anvendte teknikkene er basert på sunne vitenskapelige prinsipper som har blitt godt dokumentert i medisinsk litteratur. Regenerative behandlinger bruker ikke noen kunstige tilsetningsstoffer eller stoffer for å oppnå de ønskede effektene. Behandlingene er basert på å oppnå høye konsentrasjoner av vekstfaktorer, cytokiner og stamceller avledet fra eget blod eller fettvev. Disse injiseres deretter under kontrollerte forhold.

Våre behandlinger

Regenerative tilbyr 2 stamcellebaserte behandlingsmetoder, iPRF (injectable Platelet Rich Fibrin) hvor vi bruker fibrin fra ditt eget blod, og ADSC (Adipose Derived Stem Cells) hvor vi høster stamceller fra magefettet. Begge metoder har vitenskapelig dokumentert effekt på artrose smerter, men er litt forskjellige med hensyn til prosedyre, effekt og varighet.

IPRF stamcelle behandling av ledd

IPRF stamcelle behandling av ledd egner seg best hos pasienter med mild til moderat artrose, og derfor vil tidlig diagnostikk og behandling være fordelaktig. Dette vil kunne begrense eller forsinke utviklingen av mer alvorlig artrose. Flere undersøkelser har påvist betydelig forbedring, (50 – 90% smerte fri), etter behandlinger med iPRF.
Les mer

ADSC «Adipose Derived Stem Cells»

ADSC, dvs. «Adipose Derived Stem Cells» er er innovativ og effektiv
behandling hvor vi bruker en høy konsentrering av stamceller,
som vi høster i fettvev fra pasientens mageområde.
En enkel behandling som gir betydelig forbedring av smerte og bevegelighet.
Les mer

Diagnostikk

Vi stiller diagnosen ved hjelp av vanlig klinisk undersøkelse, samt røntgen eller MR-bilder. Det anbefales at dette er tatt i forkant av undersøkelsen, slik at vi kan stille en korrekt diagnose med det samme. I mange tilfeller vil det være tilstrekkelig med en beskrivelse fra røntgenlege hvor det fremkommer hva som er galt. I tvilstilfeller vil det være nyttig å ha bildene med seg på en CD. Hvis relevante bilder ikke foreligger, kan vi være behjelpelige med henvisning til relevant undersøkelse ved sykehus eller privat røntgeninstitutt.
Les mer

Spørsmål og svar på stamcelle behandlinger av ledd

Hvor mange behandlinger trenger jeg?

Antall behandlinger avhenger av tilstandens omfang. Noen pasienter kan ha effekt av kun én behandling, mens andre trenger flere. Hvis man ikke merker noen effekt etter to behandlinger, er det mindre sannsynlig at flere behandlinger vil gi effekt. Opp mot 4-6 behandlinger med 2-3 ukers intervall kan være riktig hos noen pasienter.

Hvor vondt er det etter behandlingen? Kan jeg gå på jobb? Kan jeg trene?

En del pasienter opplever litt ømhet/murring i aktuelle behandlingssted 1-2 dager etter behandling. Det er helt ufarlig. Man kan leve som normalt, men anbefaler at man ikke hardtrener før disse plagene gir seg.

Hvor lenge varer bedrings effekten? Må jeg ha flere behandlinger etterhvert?

Effekten av blodplasma behandling (iPRF) kan vare fra noen måneder til over et år. I noen tilfeller enda lengre. I en studie på kneartrose behandlet med ADSC, hadde pasientene fortsatt effekt etter 3 år. Ingen av behandlingene er derfor varige, og må ofte gjentas etter en tid.

Hva slags trening og oppfølging anbefaler dere?

Fysisk aktivitet er viktig. Veiledet trening hos en god fysioterapeut kan være å foretrekke. Vi kan gi råd om dette i forbindelse med behandling. Prinsipielt er aktive øvelser å foretrekke.

 

Når kan man forventer å føle effekten / bedring etter behandling? Og hvor mye bedring?

Noen pasienter kjenner effekt allerede i løpet av den første uken. Hos noen kommer effekten senere, og innen ca 1 mnd vil man vanligvis kjenne effekt på smertene. Graden av effekt er veldig individuelt, og avhengig av tid og antall behandlinger.

Kan jeg ta iPRF ellers ADSC behandlinger etter jeg har hatt kortison injeksjoner? Hvor lenge må jeg vente før jeg kan behandles?

Kortison injeksjon nedsetter immunresponsen i flere uker, så vi anbefaler at det går minst 8 uker før man får stamcelle/blodplasma behandling samme sted. Dette for at ikke behandlingen skal være bortkastet i verste fall.

Hvor mange ADSC behandlinger er det vanlig å ta? Hvordan er oppfølging etter behandlingen?

ADSC behandling er i utgangspunktet en engangsbehandling, men kan gjentas ved avtagende effekt over tid. Vi anbefaler en boost med iPRF etter 2-4 uker. Det er rabattert pris på denne iPRF injeksjonen. Vi kontakter deg en stund etter behandlingen for å høre hvordan det går.

Jeg er allergiker – Brukere Regenerative bare mitt eget blod og fett for behandlingen slik at det ikke er noen risiko for allergi?

Vi bruker bare ditt eget vev/blod. I noen tilfeller (alltid ved ADSC) brukes lokalanestesi, og noen få pasienter kan ha allergi mot dette. Viktig at man informerer om dette hvis det er kjent. Vi har beredskap for akutt allergisk reaksjon.

Vår blogg

Se siste nytt i vår – BLOGG

Medisinsk lysterapi for behandling av hud

Medisinsk lysterapi for behandling av hud Ulike former for lysterapi har vært på markedet en stund. Det brukes flittig i spabehandlinger fordi man vet at ...

Read More

Høyere viker og tynnere hår?

Høyere viker og tynnere hår? Alt du trenger å vite om REGENERATIVE iPRF-behandling mot hårtap! Mange fotball- og baseballspillere har brukt blodbehandlingen Injectable Rich Fibrin ...

Read More

Hva er egentlig en stamcelle?

Hva er egentlig en stamcelle? Du har helt sikkert hørt om stamceller! Men hva er egentlig en stamcelle, og hva skiller en stamcelle fra en ...

Read More

Ny forskning: Yngre med ungt blod?

Ny forskning: Yngre med ungt blod? I linken under hevder Stanford-biologen Tony Wyss-Coray endelig å ha funnet ungdomskilden. Den er finnes allerede inne i oss, nærmere ...

Read More

PRP, PRF – hva er egentlig forskjellen?

PRP, PRF – hva er egentlig forskjellen? Behandling med PRP (Platelet Rich Plasma) har vært benyttet i et tiår allerede. Behandling har vært brukt rent ...

Read More

Volumbehandling med fillere eller iPRF, hva er forskjellen?

Volumbehandling med fillere eller iPRF, hva er forskjellen? På nesten hvert gatehjørne kan du nå få fylt opp innsunkne lepper og gjøre ansiktet «happy» igjen ...

Read More

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

Følg oss på sosiale medier

Våre fornøyde kunder sier:

«deg selv – bare bedre»

advanced-floating-content-close-btn

Har du spørsmål om vår stamcellebehandling?  Send til Messenger