E
R
X
O
T
T
EXORT

Volumbehandling med fillere eller iPRF, hva er forskjellen?

Volumbehandling med fillere eller iPRF, hva er forskjellen?

På nesten hvert gatehjørne kan du nå få fylt opp innsunkne lepper og gjøre ansiktet «happy» igjen ved å fjerne sinnarynken. Går du inn på nettet får du også stadig tilbud om behandlinger som gjør ansiktet ditt litt yngre. Blant annet med voluminjeksjoner som gjør kråketærne mindre og plasserer kinnbeina dine høyt oppe igjen. De aller fleste av disse behandlingene går ut på å bruke fillere basert på hyaluronsyre (som Restylane®, Juvederm® og Radiesse®). Fillere er godt utprøvd og er veldig populært å bruke, og det skal sies at de også blir stadig bedre.

Hos oss i Regenerative tilbyr vi også voluminjeksjoner, men ikke av den tradisjonelle sorten med bruk av filler laget av hyaluronsyre. Vi brukere iPRF (injectable Platelet Rich Fibrin som igjen betyr injiserbare, fibrinrike blodplater) som høstes ut av pasientens blod. Det er en videreutvikling av PRP som på folkemunnet blir kalt for Drakulabehandlingen.

Men hva er egentlig forskjellene mellom iPRF og tradisjonell filler?
Begge behandlingene går jo ut på å erstatte volumtap i ansiktet og på kroppen ved å injisere et stoff, men der stopper også likhetene.

1 Varighet

Tradisjonelle voluminjeksjoner er veldig gode til å gi umiddelbar effekt, men denne effekten avtar i løpet av et år. Når det kommer til iPRF må du der i mot gjøre noen behandlinger over litt tid, i tillegg til at du må gi huden noen uker til å jobbe. Siden det er pasientens eget kollagen som genereres, kan effekten vare fra et til to år. Dette skyldes at cytokiner, vekstfaktorer og stamceller fortsetter å produsere kollagen lenge etter den første injeksjonen med blodserum med proteinet fibrin som er i blodet. Det er forresten fibrinet som gjør det mulig å gi fylde til leppene eller minimere den nasolabiale linjen mellom nese og munn. Regenerative sine pasienter liker ideen om en gradvis, naturlig forbedring av utseendet deres. IPRF er et nyttig verktøy for å oppnå denne gradvise, naturlige foryngelsen.

2 Allergi

Tradisjonelle fillere er ekstremt trygge, men de kommer fra en produksjonsprosess. Noen pasienter kan reagere på enkelte syntetiske stoffer som brukes i fillere, derfor må legen alltid gjøre en «patch-test» før behandling. Siden iPRF høstes fra pasientens eget blod er det ingen risiko for allergiske reaksjoner, og derfor kreves det heller ingen «patch-test».

Hva er fordelene med iPRF?

Injectable Platelet Rich Fibrin er perfekt for pasienter som foretrekker å bruke kroppens egen regenerative kraft for å forynge huden. iPRF kan brukes til en rekke bekymringer, inkludert:
• Rynker i huden
• Hudforyngelse
• Kvisearr
• Kroppssår
• Strekkmerker
• Tap av volum i hud og lepper
• Forbedring av hårkvalitet, samt tykkere hår

Bestill online på regenerative.no for en gratis konsultasjon.
Bare deg selv – bare bedre!

Comments are closed.

Har du spørsmål om vår stamcellebehandling?  Send til Messenger