E
R
X
O
T
T
EXORT

PRP, iPRF……, hva for noe?

PRP, iPRF……, hva for noe?

Du har muligens sett eller hørt forkortelsen PRP, men du har sikkert ikke en anelse om hva det står for! En PRP-behandling blir også omtalt som Dracula-behandling fordi man tar en blodprøve av deg. Blodet injiseres tilbake etter en omgang i en sentrifuge, bare et annet sted som for eksempel i rynkene dine.

Bokstavene står for Platelet Rich Plasma, men det er sikkert fortsatt like gresk for deg allikevel. Platelet betyr blodplater, mens plasma er det som er igjen av blodet når blodcellene fjernes. Altså en blodvæske som er rik på blodplater, og denne væsken får man ved å sentrifugere blodet i en spesiell maskin. Blodplater, også kalt trombocytter, er det som sørger for at blodet koagulerer. PRP inneholder vekstfaktorer og stamceller som kan erstatte ødelagte celler og vev. Det er derfor det har vært så populært å bruke PRP de siste 10 årene på alt fra behandling av dårlige ledd og sår som ikke vil heles av seg selv, til rynker og arr.

 

De siste årene har det blitt forsket mye på akkurat dette med stamcellebehandling, og PRP har nå gått en generasjon videre til iPRF – Injectable Platelet Rich Fibrin!

 

Råmaterialet, altså blodet ditt, er akkurat det samme. Forskjellen mellom forkortelsene er at blodet sentrifugeres litt annerledes slik at man sitter igjen med en komponent til fra blodet ditt, nemlig fibrin! Fibrin er et protein, og det er veldig sterkt. Faktisk så sterkt at du ikke bare kan dra det fra hverandre, hvis du skulle få muligheten til det! iPRF er dermed enda sterkere og mer holdbar enn PRP. På grunn av konsistensen sin gir det også mer volum til for eksempel innsunkne kinn.

Regenerative bruker kun iPRF i behandling av både aldrende hud, hårtap og vonde ledd.

Comments are closed.

Har du spørsmål om vår stamcellebehandling?  Send til Messenger