E
R
X
O
T
T
EXORT

7 krydder som gir fantastisk hud inn i det nye året

7 krydder som gir fantastisk hud inn i det nye året

Krydder er en del av naturens fantastiske skattekammer. De gir ikke bare veldig god smak til maten, men har i tillegg mange nyttige, medisinske egenskaper. Krydder forbedrer fordøyelsessystemet og reduserer systemisk betennelse. De forbedrer også hudens helse. Noen av disse sju krydderne vi har tatt frem her kjenner du igjen fra julematen. De har også en varmende effekt på kroppen, noe som er ekstra deilig og helsebringende i den kalde tiden vi er inne i må.

Som en følge av det har kvinner i alle aldre verden over hatt Angelinas lepper høyeste på ønskelisten. De har også vært villige til å strekke seg langt for å få ønsket sitt oppfylt. Det har resultert i en rekke groteske resultater som blant annet har tatt i utgangspunktet vakre og populære skuespillerinner av filmlerret. Ikke minst har vi hatt en boom av såkalte andelepper i årevis, gjerne så fulle at de har vrengt seg helt, og som dessverre lever i beste velgående fortsatt.

Dr. Shelley Khullar Godtfredsen, som er Regenerative sin daglige leder, har bakgrunn fra England og India. Hun har disse krydderne i blodet, og her er det mye å lære. Få med deg de gode tipsene hennes på hvordan du enkelt kan innlemme disse sju eksotiske og supre krydderne i kostholdet og i rutinene dine, slik at huden og helsen din forbedres på en naturlig – og ikke minst – en velsmakende måte.

1. GURKEMEIE – for det er antibakterielle egenskaper

Curcumin og gurkemeie brukes ofte om hverandre, men teknisk sett er det et gulfarget krydderpulver som brukes til matlaging. Curcumin er der i mot en komponent i gurkemeie.
Gurkemeie er en av de viktigste antiinflammatoriske og antibakterielle krydderne. Gurkemeie har vist seg å redusere antall bakterier som vanligvis utløser akne, og derfor er den perfekt å bruke i masker for aknehud.
En typisk indisk skjønnhetshemmelighet er å blande sammen en pasta med gurkemeie og yoghurt som du bruker som ansiktsmaske. Når du spiser gurkemeie vil opptaket økes om du kombinerer den med pepper.

2. SPISSKUM – for den er en antioksidant med antiage egenskaper

Spisskum inneholder «superhud»-nærende vitamin E. De naturlige antioksidantene i spisskum bidrar til å bekjempe frie radikaler som kan føre til for tidlig hudaldring. Spisskum har dessuten desinfiserende egenskaper.
Spisskum er en deilig smaksingrediens i mat. Men du kan også blande olje av spisskum med eplecidereddik for å lage naturlig ansiktstoner som beskytter huden.

3. KANEL – for en naturlig flush

Kanel er lukten vi forbinder med julen! Kanel er kjent for å øke forbrenningen. Når man bruker kanel direkte på huden skaper den et så sterkt stimuli at det forårsaker vasodilatasjon, det vil si at det trekker blodet ut til huden.
Det er derfor ideelt å blande kanel i en leppeskrubbe sammensatt av salt og kokosnøttolje for å gi leppene naturlig volum med et rødlett utseende.

4. FENNEL – for irritasjon og rødhet

Dette lakrisliknende krydderet er bra for sensitiv hud. Det lindrer og reduserer irritasjon og rødhet.
Forbered en fennikel-infusjon ved å koke opp fennikel med vann, og avkjøl. Du kan sprinkle vannet over ansikt og nakke når huden trenger lindring.

5. KAMILLE – er naturlig anti-inflammatorisk

Kamille har anti-inflammatoriske egenskaper som reduserer rødhet og irritasjon i huden. Dessuten er den en god hjelper i helingen av sår.
Når du drikker kamillete roer du ned inflammasjonen i kroppen, og dermed også i huden. Dessuten er den et hjelpemiddel for bedre søvn.

6. MUSKAT – et naturlig antiseptisk middel

Muskat hjelper til med å redusere betennelser og irritasjoner i kroppen og i huden. Dessuten fremmer den hydreringen i kroppen fordi den hjelper til med å holde på fuktigheten. Når betennelser og irritasjoner er borte fra kroppen, i tillegg til at det er nok fukt i cellene, vil huden generelt fremstå som mye sunnere og spenstig.
Krydderet kan brukes på alle slags grønnsaker, og er derfor veldig enkel å innlemme inn i kostholdet ditt.

7. INGEFÆR – for utstråling

Dette er en av de vanligste krydderne som brukes til å fremme vakker hud. Visste du at ingefær inneholder mer enn femti antioksidanter? Den gir deg derfor en meget god beskyttelse for både helsen og huden din. Det forbedrer hudtone, bekjemper kviser og er generelt antiage.
Du kan lage en infusjon av sitron og ingefær, som både kan drikkes og brukes som et klargjørende ansiktsvann.

Comments are closed.

Har du spørsmål om vår stamcellebehandling?  Send til Messenger