E
R
X
O
T
T
EXORT

Stamcelle-behandling gjør underverker for vonde ledd

Stamcellebehandling gjør underverker for vonde ledd

Det høres nesten for godt ut til å være sant! Men det er faktisk slik at om du får satt diagnosen på de vonde leddene dine tidsnok kan behandling med stamceller, immunceller, vekstfaktorer og fibrin (iPRF) fra ditt eget blod forsinke utviklingen av alvorlig artrose. Men hva er det egentlig som skjer, og hvorfor fungerer ikke tradisjonelle behandlinger som kortisonsprøyter helt på samme måte?

Artrose kan ende med operasjon. På vei dit har man kanskje gått på smertelindrende medisiner, gått til fysioterapi, fått smertelindring gjennom akupunktur og kanskje til og med vært nødt til å gå ned noen kilo i vekt. Om man unnlater noen form for behandling kan det gi alvorlige konsekvenser for helsen.

 

Kortisonsprøyter har vært veldig vanlig å bruke i behandling av smerter i ledd. Det gir en forbigående lindring og virker betennelsesdempende. Men det man vet nå er at gjentatte injeksjoner kan gjøre tilstanden verre fordi kortison kan bryte ned den allerede skadede brusken enda mer. Om du har fått tid for operasjon, men nylig har gått på kortison, kan du risikere å få utsatt operasjonen i flere måneder til kortisonen er ute av kroppen.

 

Injeksjoner med hyaluronsyre har også vært brukt. Det smører leddene og lindrer smertene, men den har ingen regenererende effekt på det allerede skadede vevet slik plasma/serum fra ditt eget blod har.

iPRF virker også betennelsesdempende og smertelindrende. Men fordi det som injiseres inn i leddene utelukkende er plasma/serum fra ditt eget blod, stimulerer det cellene til å reparere ødelagt vev og å lage nytt vev. iPRF brytes ned av kroppen, men før det blir borte har det gitt fra seg de essensielle stamcellene og vekstfaktorene. Proteinet fibrin forlenger virkningen på behandlingen.

På den måten bygges vevet opp i stedet for at det brytes ytterligere ned, noe som kan føre til bedre leddfunksjon med mindre smerte. Men husk – heller ikke effekten av denne behandlingen varer evig. Behandlingen må vedlikeholdes i samråd med legen.

Comments are closed.

advanced-floating-content-close-btn

Har du spørsmål om vår stamcellebehandling?  Send til Messenger